16.10.2015

SALDORO® Urmeersalz (sůl pramoře) vyznamenaná oceněním Superior Taste Award

SALDORO® Urmeersalz (sůl pramoře) a poprvé vyznamenána oceněním Superior Taste Award.

SALDORO® Urmeersalz (sůl pramoře) je značka přírodní soli firmy esco s kompletním sortimentem. Dobrá chuť čisté nerafinované kamenné soli z přirozených nalezišť soli pravěkého moře svrchního permu byla i nyní potvrzena mezinárodní nezávislou odbornou porotou a poprvé vyznamenána oceněním Superior Taste Award. Přitom tři hvězdičky obdržely nejen mleté soli (= výborná chuť), ale také všechny ostatní produkty byly oceněny dvěma hvězdičkami (= pozoruhodná chuť).

Chuťové testy prováděl renomovaný International Taste & Quality Institut, Brusel. Superior Taste Award se uděluje na základě hodnocení michelin star šéfkuchařů a someliérů. Porota se skládá ze 120 členů 15 nejrenomovanějších svazů kuchařů a someliérů ze 17 různých zemí. Celkem bylo k hodnocení předloženo 1.607 produktů, avšak jen část z nich byla oceněna.

Hodnocení probíhá neutrálně a nezávisle. Členové poroty se dozví pouze příslušnou kategorii produktu, původ a balení nemají na hodnocení vliv. Ochutnávači se tak mohou zcela soustředit na chuť a smyslové aspekty.

Výsledek: SALDORO® Urmeersalz porotu zcela přesvědčil a vedl k velmi dobrému ohodnocení. To je již druhé vyznamenání pro SALDORO®, neboť v roce 2013 byl dizajn balení oceněn prestižním vyznamenáním Red Dot Design Award.